Witam,mam problem ze światłami a mianowicie dzień wcześniej po przełączeniu świateł drogowych na światła mijania straciłem oświetlenie na ułamek sekundy i tak dwa razy a wczoraj po przełączeniu świateł drogowych na mijania już takowych nie odzyskałem :evil: ,sprawdziłam żarówki....... jakieś sugestie
owen, jak mnie pamięć nie myli to +/- 80-100 zł. To bez tempomatu, z tempomatem może być droższa. Nie powiem Ci dokładnie, bo ja to z 1,5 roku temu robiłem.
owen, a jak włączysz światla mijania pokrętłem,to masz je ? Ja miałem tak,że po przekręceniu pokrętłem na światła mijania ,miałem tylko pozycje.. W tym pokrętle są blaszki, które lubią się przypalać,bo nie ma zastosowanych przekaźników w instalacjach seryjnych..
wujamateo, a jaki to ma związek z drogowymi? poza tym skoro kolega pisał, że traci po zmianie na drogowe i powrocie na mijania to ja rozumiem, że normalnie ma
Panowie,teraz po przekręceniu włącznika nie mam świateł mijania są pozycyjne,mijania nie mam działają tylko drogowe i na razie po mieście jeżdżę na halogenach-wiem lipa :evil:
owen, wszystko wskazuje na manetkę, bo to ona przełącza między drogowymi i mijania. Ty tak jeździsz po mieście a ja tak jechałem w nocy ponad 100 km, bo mi światła padły na A4
owen, nie pamiętam w tym momencie, musiałbym spojrzeć na rachunek a nie mam teraz dostępu. Mogę Ci jutro napisać. Z całości najdłużej trwało czekanie aż pracownik wróci z nową manetką ze sklepu
Trzeba sobie założyć przekażniki pośredniczące, będą lepsze światła i brak takich problemów w przyszłości. Manetka i wyłącznik świateł będą wtedy "wieczne".
owen, to teraz po przekręceniu włącznikiem to nie masz świateł mijania,tylko drogowe,czy same pozycje? jak pchniesz manetkę,żeby były długie,to palą Ci się ? Czy tylko drogowe włączają Ci się, jak pociągniesz manetkę w swoją stronę i musisz ją trzymać ,żeby świeciły?
Ja u siebie nie miałem mijania,tylko same pozycję, a długie świeciły w momencie pociągnięcia manetki w swoją stronę. Wymieniłem przełącznik, a dla pewności moduł, że światła mijania włączają się same po odpaleniu silnika i same gasną,po wyłączeniu bryczki
Trzeba sobie założyć przekażniki pośredniczące, będą lepsze światła i brak takich problemów w przyszłości. Manetka i wyłącznik świateł będą wtedy "wieczne".
Nie wiem po co stosować takie rzeźby w octavii gdzie światła - przynajmniej w O1 FL są moim zdaniem bardzo ok. Owszem.. w golfie 3 czy audi 80 to aż się prosi.. ale tutaj? rzeźba dla rzeźby.
owen, podbij na PW, leży u mnie taka manetka bez tempomatu jak będziesz chętny to się na pewno dogadamy.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Kolega nie stosował "rzeżby" i ma wypalone styki w manetce. Zastosowanie przekażników, to napewno lepsze światła, bo ominięte długie przewody zasilające, żarówki łączy się przez przekażnik krótkimi przewodami bezpośrednio do akumulatora, no i "wieczne" przełączniki. Jeżeli są dobre światła, to z przekażnikami napewno będą jeszcze lepsze.
Marian 2, ale każdy to ma w Octavii.. lub będzie miał.. lub poprzedni właściciel już manetkę wymienił. Generalnie na światła w O1fl nie ma co narzekać.. chyba, że ktoś chce to przekaźnik nigdy nie zaszkodzi a może tylko pomóc... ale jak ktoś zakłada przekaźniki w octavii to niech pomyśli też o okularach :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Marian 2, jakby manetki padały raz na - dajmy na to - 3 czy 4 lata to może i byś mnie przekonał. Ori manetka u mnie walnęła po ok. 11,5 roku od pierwszej rejestracji auta. owen, sprawdziłem rachunek od elektryka. Termin naprawy: kwiecień 2013. Koszty: manetka - 110 zł, robota - 60 zł
Ale o co kopie kruszyć? Przekażniki to jedna z opcji ktora nie jest zła, i moim zdaniem powinny byc montowane fabrycznie, i tak już jest w nowszych modelach.
Mam Octavię już 16 rok, przejechane sporo, manetka i wyłącznik nie wysiadły, ale założyłem przekażniki po około 250 tys. km, i widzę różnicę. A po założeniu tych przekazników napewno nic nie wysiądzie w instalacji.
To że niektórym taniej i prościej jest wymienić manetę czy wyłącznik, to ich sprawa. W moim przypadku taka zmiana, to koszt 4 przekażników (można zrobić na dwóch, ale chciałem układ bardziej wypasiony), nieco ponad 5 zł za sztukę.
Hej,panowie auto sprawne wina była po stronie manetki kierunku i przełącznika świateł mijania,wszystko zrobione w ASO za manetkę 120zł wymiana 60zł.W manetce są trzy takie styki i one się wypaliły :evil: dzięki wszystkim za pomoc :szeroki_usmiech
A u mnie się samo naprawiło :P
Też miałem wymieniać manetkę z kuli gasnących świateł mijania po użyciu drogowych.
Czasami mrugnęły po użyciu kierunkowskazów.
Ale to już miałem zakładać z tempomatem
Odpukać, od dłuższego czasu spokój
Komentarz